Қоғамдық тамақтандыру технологы-бұл аспаздық және кондитерлік өнімдерді әзірлеу, өндіру, сату және сапасын бақылау, тұтынушыларға қызмет көрсету және қоғамдық тамақтандыру кәсіпорындарында технолог ретінде қызмет көрсету бойынша маман.
Білім беру бағдарламасының мақсаттары
Кәсіби өсуге және ұтқырлыққа қабілетті, тамақ өнімдерін өндіру саласында негізгі және кәсіби құзыреттілікке ие, сондай-ақ азық-түлік өнімдері технологиясындағы кәсіби міндеттерді шешуге қабілетті жоғары білімді тұлғаны қалыптастыру.
Жұмыс саласы
аспаз;
тамақтану кәсіпорнының директоры;
аспаз;
мейрамханаларда, кафелерде, барларда бригадир;
зал менеджері;
кондитерлік цехтың бастығы.
Оқу мерзімі
3 жыл 6 ай-9 сынып негізінде
2 жыл 6 ай - 11 сынып негізінде
10 ай - ТжКБ базасында
Түсуге арналған құжаттар
негізгі мектепті бітіргені туралы қосымшасы бар аттестат (куәлік) (түпнұсқа);
№ 075-У нысаны бойынша Медициналық анықтама (I және II топтағы мүгедектер мен балалық шақтағы мүгедектер үшін - медициналық-әлеуметтік сараптама комиссиясының қорытындысы);
егу картасы (күндізгі бөлімге түсушілер үшін);
жеке басын куәландыратын құжат(жеке басын сәйкестендіру үшін)
4 сурет 3x4;
Маманның кәсіби қызметінің объектілері
Қазіргі уақытта қоғамдық тамақтандыру технологы мамандығы өте кең таралған, өйткені ұзақ уақыт бойы жұмыс берушілер арасында осы саладағы мамандарға сұраныс жоғары болды. Бұл сала мамандарға мұқтаж және қажет.